Caprice ft Annatasha – Thinking of You

February 11, 2010

(annatasha)
I met this boy a couple days ago,
He’s a rapper I barely even know,
He tried to sweet talk me into giving number,
I must admit that we really like each other

(Caprice)
It’s the prince of Damansara
I can take you to the town
We don’t need an entourage
Coz I got my boys around

They said that love is crazy
and you never see it come
tell her she’s so bad
all you ever do is run

I’m never the type to show the love
or get in the hype that never works
we can start from scratch
try to be true and then we make it work

It’s true, It’s true you do deserve,
the best the least to make it hers,
i’m the right man
baby girl I put it work

Chorus
(Annatasha)
Hey boy,
I miss you,
and I need you whenever
I’m alone by myself you know it’s true,

that I miss you,
and I want you to know
that every day I’ll be thinking of
you x6
even though you’re so far away
I’m thinking of
you x6
even though you’re so far away

(Caprice)
and I’ll be holding your hands with noone else,
sms to you yourself,
I guess I guess we are in love,
babygirl let’s make it work,

kissing around with noone else,
sms to you yourself
even though you’re so far away,

(Annatasha)
a few weeks later,
you showered me with flowers,
daffodils, some blossoms and some roses,
oh boy, I really like your style,
you got me going ooh la la la la

(Caprice)
I got you going ooh lala
introduce me to you ma
I guess I guess I am in love
you got me flying high above

higher than the skies
further than the stars
we could fly to the moon
come back living large

Chorus
(Annatasha)
Hey boy,
I miss you,
and I need you whenever
I’m alone by myself you know it’s true,

that I miss you,
and I want you to know
that every day I’ll be thinking of
you x6
even though you’re so far away
I’m thinking of
you x6
even though you’re so far away

(Caprice)
and I’ll be holding your hands with noone else,
sms to you yourself,
I guess I guess we are in love,
babygirl let’s make it work,

kissing around with noone else,
sms to you yourself
even though you’re so far away,

*talks*
I mean tasha
I know I’m from Damansara
and you be like all the way near KLCC
but I can see KLCC from my window
that’s not too far away
and you know like
you can always SMS me
it’s only like one cent per SMS now with Xpax
you know It’s about time you changed
or you can always hit me on facebook
you know capriceonline@gmail.com
call me

Chorus
(Annatasha)
Hey boy,
I miss you,
and I need you whenever
I’m alone by myself you know it’s true,

that I miss you,
and I want you to know
that every day I’ll be thinking of
you x6
even though you’re so far away
I’m thinking of
you x6
even though you’re so far away

It’s just you and me

p/s: This is an old lyrics. I like the 2nd version much more ^_^

Advertisements

Tram-Like Buses

January 13, 2010

Salam.

Lama betul aku tak membebel kat blog sendiri ni. hahahaha… Penyakit malas awal tahun sudah merebak. Bahaya ni… wakakaka..~ Eh aku nak mengucapkan Selamat Tahun Baru 2010 buat semua orang ^_^ woohoo..~

Ok, topik hangat berita hari ini:

KUALA LUMPUR: Penang and Johor Baru will be the first two cities in the peninsula to get underway the Transport Ministry’s tram-like transport system called the Bus Rapid Transit (BRT) line. Widely-used worldwide, the tram-like transport costs less to develop compared to Light Rail Transit.

Sumber: NST Online.

Aku baru je buat ‘kajian’ dari Google pasal mende tram. Mende alah ni ada pro dan kontra baik-buruknya. Lokasi cadangan kerajaan nak buat di Pulau Pinang dan Johor. Dari apa yang aku tengok dan baca, aku boleh beri pendapat murahan aku yang tak seberapa ni.

Read the rest of this entry »

Selesai Sudah

December 30, 2009

Salam.

♫ Akhirnya sudah sempurna… Gerakkan Hati… ♪ Hati gerakkan… Pandanglah aku.. aku lah dia.. ♩

Ehh ternyanyi lah pula. Sebenarnya apa yang sudah sempurna dan selesai itu ialah majlis perkahwinan MNM. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.

Read the rest of this entry »

Past FIFA World Player Of The Year Winners

December 24, 2009

Winners of the FIFA World Player of the Year award since it was introduced in 1991:

1991 – Lothar Matthaeus (Germany)

1992 – Marco van Basten (Netherlands)

1993 – Roberto Baggio (Italy)

1994 – Romario (Brazil)

1995 – George Weah (Liberia)

1996 – Ronaldo (Brazil)

1997 – Ronaldo

1998 – Zinedine Zidane (France)

1999 – Rivaldo (Brazil)

2000 – Zidane

2001 – Luis Figo (Portugal)

2002 – Ronaldo

2003 – Zidane

2004 – Ronaldinho (Brazil)

2005 – Ronaldinho

2006 – Fabio Cannavaro (Italy)

2007 – Kaka (Brazil)

2008 – Cristiano Ronaldo (Portugal)

2009 – Lionel Messi (Argentina)

Reuters

Source : Yahoo! Sports.

Don’t Mess With Messi

December 22, 2009

Salam.

Tahniah buat Lionel Messi (Barcelona / Argentina) yang baru sahaja memenangi anugerah FIFA World Player of the Year semalam.

Aku pun tumpang berbangga sebagai peminat Barcelona (untuk La Liga ekk..). Berikut adalah fakta-fakta yang berkaitan yang dipetik dari Yahoo Sports.

Read the rest of this entry »

Tak Sangka Yek

December 4, 2009

Salam.

Pagi ini 9.10pagi hari Jumaat, aku berlari-lari anak dari stesen lrt Titiwangsa (di Pekeliling) menuju ke tempat kerja, di Jalan Ipoh (sebelah PWTC). Hujan masih lagi turun mendayu-dayu dari awal pagi tadi (3-4pagi). Malangnya apabila sampai masih tiada orang buka pejabat, aku pula tiada kunci pintu utama.

Aku menunggu di gerai sebelah. Duduk sambil menikmati hidangan nasi lemak 2 bungkus. Tanpa dipesan, Farok, tuan gerai, telah datang menghantar teh tarik aku. Jam sudah 9.40pagi, masih belum lagi ada sesiapa datang membuka pintu utama.

Ketika aku mengelamun depan akhbar The Star yang aku beli tadi, aku terdengar nada dering siulan yang sangat popular. Aku tercari-cari dari mana datangnya bunyi itu.

Nah! Dua meja di hadapan aku ada seorang lelaki India yang sedang melihat telefon bimbitnya. Dia lah yang menggunakan nada dering siulan itu.

Aku tersenyum sambil menyanyikan lagu mengikut nada dering itu:

“Hei! Kami lah penyamun di dalam negeri.. Kami menyamun, merompak dan mencuri…”

1Malaysia ke? :p

Calo~

Here He Comes!

December 1, 2009

Salam.

Lama gile aku tak update blog aku nih. huhuhu…. Kesibukan dengan pelbagai kerja di tempat baru menyebabkan aku tiada masa lebih ‘untuk dicuri 5 minit’ update blog :p hehehe.. Keje didahulukan, pencapaian diutamakan (porah!)

Ohye, lagipun sekarang aku sedang kemaskini sedikit demi sedikit laman web aku. InsyaAllah aku nak buat blog sendiri dalam domain aku tu jugak – www.kamalklique.com ^_^ hehehe… Promote beb.., promote….

Baik lah. Sudah beberapa hari aku tidur pukul 3 pagi. Ulser lagi, dapat migraine pulak tu. Mengantuk nih. Silap-silap nanti mental error lak =) hahaha… Harap-harap tak kena lah.

Btw, Disember sudah sampai T_T huhuhuhu…~ Selamat datang wahai Disember.

Calo~

Jobless

November 9, 2009

Salam.

Hari ini hari pertama aku duduk di rumah tanpa sebarang pekerjaan.

Dan juga hari terakhir aku duduk di rumah tanpa sebarang pekerjaan.

Jadi hari ini adalah hari pertama aku menggosok kemeja selepas sekian lama.

Dan bakal menjadi hari pertama memakai kasut hitam selepas sekian lama.

hahahahahahaha….

Calo~

Adeus BFNN

November 5, 2009

Salam.

  • Hari ini hari terakhir seorang Graphic Designer bertugas.
  • Hari ini hari terakhir di Barefoot & Nicholson (M) Sdn. Bhd.
  • Itu lah saya.
  • Hari ini akan ke Pulau Pinang selama 3 hari.
  • Hari Ahad kembali ke Kuala Lumpur untuk bengkel Capoeira pada hari Isnin.
  • Hari Selasa akan mula bekerja di syarikat baru.
  • Itu lah juga saya.
  • Sekian dari saya.

Calo~

Misc Photos

November 4, 2009


Pie chart: Eaten or Not Eaten? (Link)


Baby on board (Link)

Read the rest of this entry »