Archive for October, 2008

Mature Lady Driver

October 31, 2008

A mature (over 40) lady gets pulled over for speeding…

 Older Woman:  Is there a problem, Officer?

 Officer:  Ma’am, you were speeding.

 Older Woman:  Oh, I see.

 Officer:  Can I see your license please?

 Older Woman:  I’d give it to you but I don’t have one.

 Officer:  Don’t have one?

 Older Woman:  Lost it, 4 years ago for drunk driving.

 Officer:  I see… Can I see your vehicle registration papers please.

 Older Woman:  I can’t do that.

 Officer:  Why not?

 Older Woman:  I stole this car.

 Officer:  Stole it?

 Older Woman:  Yes, and I killed and hacked up the owner.

 Officer:  You what?

 Older Woman:  His body parts are in plastic bags in the trunk if you want to see

 The Officer looks at the  woman and slowly backs away to his car and calls for back up. Within minutes 5 police cars circle the car. A senior officer slowly approaches the car, clasping his half drawn gun.

 Officer 2:  Ma’am, could you step out of your vehicle please!

The woman steps out of her vehicle.

 Older Woman:  Is there a problem sir?

 Officer 2:  One of my officers told me that you have stolen this car and murdered the owner.

 Older Woman:  Murdered the owner?

 Officer 2:  Yes, could you please open the trunk of your car, please.

 The woman opens the trunk, revealing nothing but an empty trunk.

 Officer 2:  Is this your car, ma’am?

 Older Woman:  Yes, here are the registration papers.

The officer is quite stunned.

 Officer 2:  One of my officers claims that you do not have a driving license.

The woman digs into her handbag and pulls out a clutch purse and hands it to the officer. The officer examines the license. He looks quite puzzled.

 Officer 2:  Thank you ma’am, one of my officers told me you didn’t have a license, that you stole this car, and that you murdered and hacked up the owner.

 Older Woman:  Bet the liar told you I was speeding, too.

Habis Stok

October 30, 2008

Salam.

Hari ni aku tak larat sangat. Badan rasa macam tak bermaya je. Secara rasminya (bermula hari ini), stok ubat aku dari 6 bulan lepas sudah habis. Dan aku tak sempat lagi nak pergi ambil stok baru. 😮 Sighh.. Merana lah sekejap aku sementara aku belum ambil stok lagi ni. 😦 Padan muka aku.

Calo~

Secondhand Serenade – Fall For You

October 29, 2008

The best thing about tonight’s that we’re not fighting
Could it be that we have been this way before?
I know you don’t think that I am trying
I know you’re wearing thin down to the core

But hold your breath
Because tonight will be the night
That I will fall for you over again
Don’t make me change my mind

Or I won’t live to see another day
I swear it’s true
Because a girl like you’s impossible to find
You’re impossible to find

This is not what I intended
I always swore to you I’d never fall apart
You always thought that I was stronger
I may have failed, but I have loved you from the start

Oh, but hold your breath
Because tonight will be the night
That I will fall for you over again
Don’t make me change my mind

Or I won’t live to see another day
I swear it’s true
Because a girl like you’s impossible to find
It’s impossible

So breathe in so deep
Breathe me in, I’m yours to keep
And hold on to your words ’cause talk is cheap
And remember me tonight when you’re asleep

Because tonight will be the night
That I will fall for you over again
Don’t make me change my mind

Or I won’t live to see another day
I swear it’s true
Because a girl like you’s impossible to find

Tonight will be the night
That I will fall for you over again
Don’t make me change my mind

Or I won’t live to see another day
I swear it’s true
Because a girl like you’s impossible to find
You’re impossible to find

Happy Deepavali

October 28, 2008

Salam.

Aku kembali selepas percutian 3 hari tanpa balik rumah. hahaha.. Maknanya aku kembali bekerja lah ni. Ohye, Happy Deepavali buat semua rakyat Malaysia (terutamanya yang aku kenal) yang menyambutnya. Semalam sempat aku ikut Soldado dan Fadinha pergi beraya di rumah kawan dia. Aku ingatkan biasa-biasa je lah. Tapi rupanya kawan mereka ni seorang budak kecik yang berumur 4 tahun. haha.. Ini bukan satu masalah bagi kita yang duduk di negara majmuk yang berbilang kaum. Jadi menu pada pukul 12 tengah hari rumah pertama semalam ialah tosai, idlik (betul ke ejaannya?), maruku, dan nasi lemak (wow).

Lepas habis situ kami terus pergi rumah terbuka Aidilfitri di rumah keluarga angkat lak. Dekat je. Aku pun dah lama tak jumpa akak dan abang.. 😛 hehehe.. Lepak-lepak dan borak dengan abang Alan, dengan mak dan pakcik gak dan tetamu lain. Sekali tup! Tu dia abang Lan baru sampai dari Riau dengan beg dan bagasi dia.. haha.. 😀 abang Amie pun ada ikut sekali. hahaha.. Aku yang masih kekenyangan, gagahkan diri juga menjamah menu di rumah situ. Jadi menu pada pukul 3 petang rumah kedua ialah mee kari (dan nasi dan kuih dan macam-macam lagi). Abang Amie pun letih yang amat sampai tersasul cakap – penyat (kononnya nak cakap penat dan kenyang 😀 hahaha..)

Lepas tu plan asal nak tunggu Moleka dan pergi rumah MJ di Kajang (rumah terbuka Deepavali) tapi sekali Moleka masih di pejabat, dia kena kerja daa…. Fadinha pun dah tak larat, Soldado lak ada hal lain, aku pun serambus pergi tunggu bas ke KL sebelum ambil lrt di Maluri ke Titiwangsa dan jumpa Riz pulak. Rancangan ke rumah MJ dibatalkan.

Aku tumpang dia pergi beraya di rumah Man pulak, di Kajang. Kat sana, abang Syuk dan kak Phyd dah ada pun. Lepak-lepak dan borak-borak lepas tu – makan lagi. Jadi menu pada pukul 7 petang rumah ketiga ialah roti jala (sedap weh), kek secret recipe, biskut raya dan buah rambutan (abang syuk cakap buah jambatan 😀 haha..). Balik dari rumah Man lepas tu, kami berempat singgah di Taman Equine dan menjamu selera untuk kesekian kalinya lagi di sebuah restoran (terima kasih abang Syuk 😛 hehe..). Menu penghabisan untuk hari Isnin semalam ialah nasi putih ayam paprik dan air laici. Itu pun aku rasa macam nak cuba char kuey teow macam abang Syuk makan gak 😀 hahaha..

Dan aku sampai di rumah dalam keadaan pening2 pitam (dari tengah hari lagi) dan kekenyangan teramat melampau 🙂 Ohye, semalam pun hari jadi adik aku, Kamil. SPM dia dah dekat pun. Aku berborak dengan dia dalam fon, dan aku cakap “Happy Birthday. Celebrate lah dengan letak lilin atas maruku atau ladu.” 😛 hehehe.. Sekian.

Calo~

Max Pain

October 24, 2008

Salam.

Semalam 2 jam sebelum balik Moleka call aku. Dia ajak aku tengok movie. Aku sudah lah tengah sengkek, ajak tengok kat One Utama pulak tu. Woo.. Tapi rupa-rupanya dia dapat lebih dari 10 tiket percuma (syarikat dia bagi), tapi yang pergi cuma aku, Moleka, Soldado & Meng 😀 gyahahaha.. So aku join – tengok cerita Max Payne.

Movie yang diadaptasi dari permainan komputer ini menceritakan pasal seorang polis Max Payne (lakonan Mark Wahlberg) yang mencari suspek ketiga yang membunuh isteri dan anaknya. Lepas macam-macam cara dan merata-rata tempat dia pergi cari, maklumat yang dia dapat sudah membawa dan menunjukkan dia ke penghujung penyelesaian yang tidak disangka-sangka. Macam mana? Tengok lah sendiri. 😛

Tapi lakonan Mark Wahlberg bagi aku tidak mantap. Contoh, ada satu masa tu dia marahkan BB (bekas polis, kawan bapak dia) dalam hujan lebat. Tapi reaksi dia langsung bukan macam marah. Dan sepanjang cerita ni, aku asyik mencari-cari feel dan cuba layan gak cerita ni tapi tak boleh. In the end, langsung tak boleh diterima pakai. Dan watak jahat Lupino (lakonan oleh mamat yang jadi watak Fernando Sucre dalam drama Prison Break) langsung macam tangkap-muat. Nampak kejam tapi takde unsur-unsur jahat. Dan.., macam tu je dia kalah? 😮 (Sebab tu tajuk artikel aku ni ‘Max Pain’. Kalau Pojan pun boleh tidur lepas 15 minit wayang start. 😀 hahaha…) wooo…

Tapi, pada siapa-siapa yang memang kipas-susah-mati francais permainan komputer ni, aku nasihatkan “enjoy yourself“. Aku bagi  bintang. Tapi terpulang pada penilaian masing-masing. Lain hulu lain pedang. Anyway, muito obrigado to Moleka sebab ‘ajak dan belanja’ tengok wayang. Lain kali ajak lagi yek? 😛

Calo~

Kurang Sihat

October 23, 2008

Salam.

Aku dah start batuk-batuk dari semalam, kepala pun pening-pening. Dan pagi ni macam makin teruk. Aku rasa macam ada benda lekat kat tekak aku ni. Entah. Nasib baik semalam aku tak banyak kerja, so 5 minit sebelum pukul 6 aku dah serambus (Darlene pun cakap ok je). Aku keluar je office semalam ingatkan boleh lah cuba timing masa balik naik bas. Sekarang lak musim hujan. Asalkan petang je hujan. Sekali dari Ampang Park aku naik bas, bayangkan dalam masa 30 minit bas baru sampai depan KLCC. Sighh.. Aku nekad. Aku turun situ nak naik LRT je lah balik rumah. Tapi masalah tak berhenti situ.

Aku memang dah agak pun yang LRT kompem sesak dengan makhluk-makhluk yang nak balik rumah. 4 train blah baru sampai turn aku masuk train. Dalam masa beratur tu, ada lah sorang kakak ni beratur sebelah aku. Everytime train sampai, dia tolak-tolak (sedangkan jarak dengan pintu jauh lagi). Bila kali ke-3 train sampai dia tolak-tolak lagi (sebab aku melawan dia. Rimas tau tak) terus dia blah sebelah kanan aku sambil maki hamun seorang diri. Aku sound dia semula kuat-kuat “Eh! Dia yang langgar-langgar orang lagi nak marah-marah!!” Lepas tu aku sambung layan lagu dan buat tak tahu je kat kesesakan orang di stesen dan dalam train. Apa ada hal? 😉 Dan aku sampai rumah aku pukul 8 malam. 😛

Kat rumah aku makin teruk batuk. Main PStwo – batuk. Makan burger – batuk. Mengadap laptop buat kerja – batuk. Nak tidur pun – batuk. Aku fed-up. Mula-mula aku syak sebab rumah macam berhabuk, tapi sekarang aku rasa kena pergi hospital/klinik buat check up (lagi?). Itu, nanti-nanti lah aku pergi. Sekarang aku nak sambung kerja. Until then.

Calo~ 

Yo!~

October 21, 2008

Salam.

Haaa… salam sejahtera selamat datang kat blog aku ni. Buat masa ni tak banyak lah aku nak cakap atau cerita lagi tapi aku rasa dalam beberapa hari akan mendatang, mesti bersepah idea apa yang aku nak sumbat dalam blog aku ni. Nama blog aku ni pun aku belum decide lagi. Pasal motto “Mulakan langkah pertama… dengan berundur ke belakang” tu, aku dapat secara spontan je. Bagi aku, maksudnya “Sebelum kita maju ke depan untuk bersaing, jadikan sejarah lepas sebagai panduan dan iktibar”. Macam ok gak tapi tengok keadaan dulu. Mana tahu balik rumah nanti aku dapat idea lain yang lagi baik dan sesuai dengan aku. Pelan-pelan dulu ekk…. 😛

Calo~