Bahayanya Bangkok

Salam.

Pagi tadi, Nakama Studio buat outing. Kami bertiga keluar dulu pergi ‘berlari-lari anak’ di Tasik Titiwangsa lepas tu sarapan di gerai nasi dagang Wangsa Maju. Kemudian jemput Pojan dan berempat orang menuju ke One Utama. Kami sempat layan cerita Bangkok Dangerous sebelum sambung aktiviti dengan lawan bowling dan diakhiri dengan aku pergi latihan Capoeira di TTDI.

Cerita ini pasal seorang pembunuh upahan dan kehidupannya. Dalam 4 misi terakhir, Bangkok jadi lokasinya. Tapi ada masalah yang timbul di sana, lagi-lagi bila dia berjumpa dan ‘berkawan’ dengan seorang warga tempatan, dan tangkap cintan dengan awek Bangkok. Masalah jadi berganda bila dia tidak menjalankan misi terakhir yang mana membawa kepada pemburuan dia oleh pihak berkuasa Thailand.

Bagi aku, jalan ceritanya ‘tidak lah jahat sangat’ (not so bad). Cuma bila sampai bab penamat cerita, aku macam tak boleh terima. Mungkin bagi aku, penamat dia macam terlalu mudah. Tapi secara keseluruhan, dan mantapnya lakonan oleh Nicholas Cage, aku bagi untuk cerita ni. Itu pendapat aku lah. Lain-lain, lu fikir lah sendiri. 😛

Calo~

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: