Backofen

Salam.

Semalam aku, Soldado, Fadinha dan Moleka pergi ke Desa Sri Hartamas untuk makan malam. Kami singgah di satu Austrian restaurant yang namanya Backofen. Katia pun ada join. Ini kali kedua aku datang makan sini, tapi kali ini atas sebab tertentu.๐Ÿ˜› Austrian foods mungkin agak asing lah bagi mereka yang tak pernah datang dan cuba makanannya.ย Cara mereka sediakan makanan lain lah sket dari western style, tapi bagi mereka yang selalu makan western foods, takkan jadi masalah untuk cuba makanan di Backofen ni.

Aku tak sempat nak tangkap gambar makanan semalam, tapi buat apa pun kan? Aku cuma nak rekemen tempat ni, bukan nak buat promosi percuma. hehehe..๐Ÿ˜› Tapi semalam apa yang aku ingat, Moleka makan Goulash apa entah, ada roti dan daging dan gravy dia sekali. Yang ini boleh dikatakan identiti restoran ni. Sedap woo.. Nasib baik aku tak boleh makan daging, kalau tak, mau kena order second round ni..๐Ÿ˜€ hahaha.. Fadinha pulak makan Chicken Chop. Agak lazat juga lah. Aku makan Chicken Tepanyaki With Rice. Tapi bila sampai, nampak rupa macam nasi goreng. Bila aku suap masuk ke mulut, peeehhh..๐Ÿ˜ฎ Lagi sedap dari mana- Backofen
mana nasi goreng. Soldado punya aku tak ingat apa menunya, tapi macam ada daging, sayur dan roti. Yang tu pun nampak enak.

Ada peluang lagi nak datang semula lah.ย Tak rugi lah bayar jumlahnya RM59.60๐Ÿ˜€

Calo~ย 

4 Responses to “Backofen”

  1. one meiji Says:

    RM 59.60??? gile ah..mahal tul perot ko. hahahaha~

  2. one meiji Says:

    aku nak try gak!!! belanja la klu berani!!

  3. Trans Bagwell Says:

    haha.. bkn perut aku sorang wehh..๐Ÿ˜› perut berempat orang.. haha..

  4. Latin Mania « Trans Bagwell’s Blog Says:

    […] lepak di beginner class di Havana pagi tadi. haha.. Masa tu gak aku lepak sekali lagi makan di Backofen. Tapi aku harap Iezah dah ok sebab malam Jumaat hari tu dia sakit. Risau gak lah aku malam tu. Itu […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: