Melepas!

Salam.

Kelmarin selepas aku ambil keluarga aku di tol Gombak, kami terus ke rumah keluarga angkat aku di Cheras. Kemudian terus ke Subang Jaya rumah pakcik aku. Malam tu aku kena pakai internet sebab nak email hasil kerja dan jugak nak bid satu wallet di lelong.com.my.

Pasal wallet ni, harga tawaran mula-mula RM32. Kemudian beberapa hari lepas ada orang dah mula bid. Aku nak tunggu last minute, jadi malam kelmarin 20 minit sebelum tutup aku mula bid. Mula-mula aku up lagi seringgit. Tapi tak boleh sebab dia cakap ada orang lain dah up lagi seringgit. Bila jadi benda sama sampai 4 kali, aku dah mula pelik. Macam orang tu set automatik up seringgit bila orang lain cuba nak bid jugak. Gila ke? Lepas tu aku cuba up lagi.

Akhirnya aku fed up, sebab sudah mencecah RM46. Kalau tambah cas pos laju owner tu letak RM10, sama dengan RM56. Sedangkan kalau awal-awal lagi dia Quick Grab, RM55 je owner tu letak dengan cas penghantaran percuma. Gila?! Aku fikir, biar lantak lah! Dia memang nak sangat wallet grade A tu tapi bukan tulen pun. Cuma design yang baru untuk edisi 2009 macam yang keluar di laman web brand wallet tu. Lain kali lah aku cari wallet baru nak ganti wallet aku sekarang ni.

Calo~

Tags:

2 Responses to “Melepas!”

  1. Maikel Skofil Says:

    weh tbag, tu maknanye org tu buat autobid, aku selalu guna function tu kalo nak bid kat lelong.

  2. Trans Bagwell Says:

    lorr.. mane aku tau pasal autobid tu..😮 tapi selamat la aku tak buat, nnt tak pasal2 rugi berganda aku.. =) hahahaha.. thanks for the info anyway..😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: