Archive for May, 2009

Viva La Barcelona!

May 29, 2009

Salam.

Congratulations to Barcelona as Champion of the European Cup – Champions League final yesterday at Rome’s Stadio Olimpico. As the end result 2-0 against Manchester United; with brilliant movements before shoot for the 1st goal from Samuel Eto’o on 10th minute, and nice header from Lionel Messi on 70th minute for the 2nd goal that leave Manchester United as 2nd runner up. That means Barcelona won 3 championship in a season, and 3rd Champions League Cup in Barcelona’s history! The congrats continues to their coach and manager – Josep Guardiola as well as the youngest person who won the treble in Spain soccer history. Viva la Barcelona!~ ^_^

Calo~

Barcelona

(more…)

Advertisements

Mabuyai

May 27, 2009

Salam.

Minggu lepas aku berkesempatan menjenguk pameran / promosi Go Online (entah apa nama kempen lupa dah aku :p hehehe..) oleh jabatan-jabatan kerajaan, di KL Sentral. Ada lah yang sertai kempen seperti dari KWSP, PTPTN, JPA, dan lain-lain. Siap boleh main PS2 game bola sepak lagi tu… 😮 hehehe..

(more…)

Typical Malay(sian)?

May 26, 2009

Salam.

Aku rajin juga lah baca berita online. Selalunya aku layari NST online untuk melihat / membaca perkembangan semasa. Kali ini bukan aku nak kutuk mana-mana akhbar, tetapi tahap mentaliti rakyat Malaysia yang majoritinya adalah berbangsa Melayu.

(more…)

How Your Organs Age At Different Times

May 25, 2009

organs_times

Interesting fact! A story of our body anatomy! Interesting article and it is worth reading!

Time: When your body really starts going downhill

There’s no denying the ticking of a woman’s biological clock – but men are not immune, either. French doctors have found that the quality of sperm starts to deteriorate by 35, so that by the time a man is 45 a third of pregnancies end in miscarriage. Here, with the help of leading clinicians, Angela Epstein identifies the ages when different parts of the body start to lose their battle with time.

(more…)

Busy Week

May 22, 2009

Salam.

I’ve been busy for the whole week that I don’t have enough time to update my blog, and yet this might end ’till next week.

Will be right back soon. ^_^

Calo~

Salam Takziah

May 19, 2009

Salam.

Semalam seawal 5 pagi hari Isnin, seorang kawan aku baru sahaja kembali ke rahmatullah. Beliau juga adalah adik kepada kawan baik aku.  Salam takziah kepada ahli keluarganya.

Sedekahkan Al-Fatihah kepada Wan Mohd Munzir. Semoga rohnya tenang dan dicucuri rahmat di sana dan Allah merahmatinya.

Khasiat Telur Separuh Masak

May 18, 2009

Aziz dan Ani (kedua-dua bukan nama sebenar) membawa anak lelaki mereka yang berusia 6 tahun ke klinik. Walaupun pada mulanya agak malu dan segan, akhirnya mereka membuka mulut juga menceritakan kebimbangan mereka tentang kemaluan anak mereka yang agak kecil berbanding kanak-kanak lain yang sebayanya.

Selepas melakukan pemeriksaan, doktor berkata,

“Beri makan telur separuh masak setiap pagi. Lama-lama besarlah tu.”

Besok pagi, apabila anak lelaki mereka hendak bersarapan, terkejutlah dia melihat ada 10 biji telur di meja makan.

“Telur ni untuk saya ke mak?”, tanya si anak.

“Engkau makan dua biji saja. Yang lain tu untuk ayah kau punye”, kata emaknya.

Light Bulb

May 15, 2009

I urgently needed a few days off work, but I knew the Boss would not allow me to take leave
I thought that maybe if I acted ‘CRAZY’ then he would tell me to take a few days off.

So I hung upside down on the ceiling and made funny noises.
My co-worker asked me what I was doing.

I told him that I was pretending to be a light bulb so that the Boss would think I was ‘CRAZY’ and give me a few days off.

A few minutes later the Boss came into the office and asked “What are you doing?”
I told him I was a light bulb.

He said, “You are clearly stressed out. Go home and recuperate for a couple of days.”
I jumped down and walked out of the office…

When my co-worker followed me out, the Boss asked him “…And where do you think you’re going?”

(You’re gonna love this…)

He said, “I’m going home too, I can’t work in the dark.”

Belah Perut

May 12, 2009

Salam.

Lama betul tak membebel di sini. Sebenarnya aku baru je buat pembedahan kecil di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) pada minggu lepas. Alhamdulillah pembedahan kecil ‘pada perut’ yang dijalankan oleh Professor Jasmi dan pasukannya berjalan lancar dan berjaya.

Aku kena berjaga-jaga dalam macam-macam hal macam masa batuk dengan bersin aku tak boleh kuat-kuat kalau tak perut aku boleh rasa sakit. Berjalan pun tak boleh laju-laju. huhuhu… Sekarang aku dalam proses berehat dan penyembuhan – yang mengikut kata doktor memakan masa 3-4 bulan. 😥 waaa…~

Nak berlatih Capoeira.. Nak pergi rock climbing.. Nak main paintball.. huhuhu…

Apa-apa je lah. Tolong bersabar ya encik KK. Yang penting kesihatan diri sendiri ok….

Calo~

Selamat Hari Ibu

May 11, 2009

Orang kata aku lahir dari perut mak..
(bukan org kata… memang betul)

Bila dahaga, yang susukan aku…. mak
Bila lapar, yang suapkan aku…. mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. .. mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut…. Mak

(more…)