Archive for December, 2009

Selesai Sudah

December 30, 2009

Salam.

♫ Akhirnya sudah sempurna… Gerakkan Hati… ♪ Hati gerakkan… Pandanglah aku.. aku lah dia.. ♩

Ehh ternyanyi lah pula. Sebenarnya apa yang sudah sempurna dan selesai itu ialah majlis perkahwinan MNM. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.

(more…)

Advertisements

Past FIFA World Player Of The Year Winners

December 24, 2009

Winners of the FIFA World Player of the Year award since it was introduced in 1991:

1991 – Lothar Matthaeus (Germany)

1992 – Marco van Basten (Netherlands)

1993 – Roberto Baggio (Italy)

1994 – Romario (Brazil)

1995 – George Weah (Liberia)

1996 – Ronaldo (Brazil)

1997 – Ronaldo

1998 – Zinedine Zidane (France)

1999 – Rivaldo (Brazil)

2000 – Zidane

2001 – Luis Figo (Portugal)

2002 – Ronaldo

2003 – Zidane

2004 – Ronaldinho (Brazil)

2005 – Ronaldinho

2006 – Fabio Cannavaro (Italy)

2007 – Kaka (Brazil)

2008 – Cristiano Ronaldo (Portugal)

2009 – Lionel Messi (Argentina)

Reuters

Source : Yahoo! Sports.

Don’t Mess With Messi

December 22, 2009

Salam.

Tahniah buat Lionel Messi (Barcelona / Argentina) yang baru sahaja memenangi anugerah FIFA World Player of the Year semalam.

Aku pun tumpang berbangga sebagai peminat Barcelona (untuk La Liga ekk..). Berikut adalah fakta-fakta yang berkaitan yang dipetik dari Yahoo Sports.

(more…)

Tak Sangka Yek

December 4, 2009

Salam.

Pagi ini 9.10pagi hari Jumaat, aku berlari-lari anak dari stesen lrt Titiwangsa (di Pekeliling) menuju ke tempat kerja, di Jalan Ipoh (sebelah PWTC). Hujan masih lagi turun mendayu-dayu dari awal pagi tadi (3-4pagi). Malangnya apabila sampai masih tiada orang buka pejabat, aku pula tiada kunci pintu utama.

Aku menunggu di gerai sebelah. Duduk sambil menikmati hidangan nasi lemak 2 bungkus. Tanpa dipesan, Farok, tuan gerai, telah datang menghantar teh tarik aku. Jam sudah 9.40pagi, masih belum lagi ada sesiapa datang membuka pintu utama.

Ketika aku mengelamun depan akhbar The Star yang aku beli tadi, aku terdengar nada dering siulan yang sangat popular. Aku tercari-cari dari mana datangnya bunyi itu.

Nah! Dua meja di hadapan aku ada seorang lelaki India yang sedang melihat telefon bimbitnya. Dia lah yang menggunakan nada dering siulan itu.

Aku tersenyum sambil menyanyikan lagu mengikut nada dering itu:

“Hei! Kami lah penyamun di dalam negeri.. Kami menyamun, merompak dan mencuri…”

1Malaysia ke? :p

Calo~

Here He Comes!

December 1, 2009

Salam.

Lama gile aku tak update blog aku nih. huhuhu…. Kesibukan dengan pelbagai kerja di tempat baru menyebabkan aku tiada masa lebih ‘untuk dicuri 5 minit’ update blog :p hehehe.. Keje didahulukan, pencapaian diutamakan (porah!)

Ohye, lagipun sekarang aku sedang kemaskini sedikit demi sedikit laman web aku. InsyaAllah aku nak buat blog sendiri dalam domain aku tu jugak – www.kamalklique.com ^_^ hehehe… Promote beb.., promote….

Baik lah. Sudah beberapa hari aku tidur pukul 3 pagi. Ulser lagi, dapat migraine pulak tu. Mengantuk nih. Silap-silap nanti mental error lak =) hahaha… Harap-harap tak kena lah.

Btw, Disember sudah sampai T_T huhuhuhu…~ Selamat datang wahai Disember.

Calo~