Posts Tagged ‘2009’

Don’t Mess With Messi

December 22, 2009

Salam.

Tahniah buat Lionel Messi (Barcelona / Argentina) yang baru sahaja memenangi anugerah FIFA World Player of the Year semalam.

Aku pun tumpang berbangga sebagai peminat Barcelona (untuk La Liga ekk..). Berikut adalah fakta-fakta yang berkaitan yang dipetik dari Yahoo Sports.

(more…)

Advertisements

Besouro

August 3, 2009

p/s : I hope it will be a totally differents than a kung-fu films ok.. :p hehehe..

New Taxi Fares

July 16, 2009

Salam.

KUALA LUMPUR: New fare prices for cab passengers – RM2 to RM3 for for the first three minutes of the journey followed by ten sen every 150 meters.There will be no extra charges for taxis that carry more than two passengers.

This was revealed by a minister in Prime Minister’s department, Datuk Seri Nazri Aziz.

Aku tak tahu lah yang ini menjadikannya lebih mahal atau menguntungkan kedua-dua belah pihak. Tapi yang aku pasti, macam ni susah lah lagi aku nak naik teksi lepas ni. Sigh~ What say you?

Calo~

Sumber: NST online.

New update from The Star online:

Express bus fares will also go up by 2sen per km, while stage bus fares in Kuala Lumpur will increase by between 25sen and 70sen according to zones.

Schoolbus fares in urban areas to increase from RM21.10 to RM27.43 for the first km and from RM1.55 to RM2.02 for every subsequent km. All the new fares will go into effect Aug 1, Nazri said.

huhuhu.. Kopak lah duit aku lagi nanti… 😦

Calo~

Nokia Collection 1982-2006

April 23, 2009

Handphones yang pernah aku pakai

Hari Pertama 2009

January 2, 2009

Salam.

Semalam aku keluar melepak di nun jauh di belakang The Curve, pergi apartment Moleka. Cadangan asal antara aku, Moleka, Salario, Fadinha, Mousy (yang taknak ikut) dan Cacau nak pergi apartment Moleka untuk tonton dvd, berenang-renang di kolam renang lepas tu, kemudian keluar lunch dan terus ke condo kakak Miau pulak, ada surprise party untuk Miau. Akhirnya yang jadi datang berenang-renang hanya aku, Salario dan Moleka. 😀 haha.. Ok lah.

Lepas tu kami bertiga pergi ambil Cacau di rumah, keluar lepak cadang di Midvalley tapi patah balik sebab stuck di traffic jam belakang The Gardens. Hartamas Shopping Centre jadi sasaran baru. Jalan-jalan window shopping, pergi lepak minum lepas tu terus ke Putramas Condo yang 10 minit je jaraknya.

Miau masa sampai macam biasa lah terkejut 😛 haha.. Kami jerit “Surprise!!” dari dalam lounge yang gelap. haha.. Event ni pun untuk belated birthday party Miau dan menyambut kepulangannya dari Jepun sehari sebelum tu. Lepas tu kami ber-Capoeira. Miau dengan pakai skirt pun sempat join acara tendang-tendang tu. Event habis pukul 10.30 malam selepas encik sekuriti datang tegur dan ‘halau’.. 😛 kekeke..

Demikian lah ceritanya hari pertama 2009. Selamat datang 2009.

Calo~