Posts Tagged ‘Capoeira’

Layan Khamis

October 8, 2009

Salam.

Balik dari wall climbing di Camp5, One Utama semalam, hari ini tangan aku sengal-sengal lemah sikit. :p hahaha.. Lama betul tak memanjat, kederat jadi kurang sikit. Tidak mengapa, aku sudah mulakan semula aktiviti-aktiviti aku seperti sebelum puasa – Capoeira, climbing, futsal, dan lain-lain ^_^

Hari ini Khamis, aku nak melayan 2 lagu sebanyak yang boleh. Layan lah klip video di bawah ini.


Eagles – Hotel California (Live)


Guns N’ Roses – Sweet Child of Mine

Calo~

Advertisements

Monday Blues

September 14, 2009

Salam.

I just came back from Capoeira trip to Singapore this morning. Now at office, sleepy and tired.. :p hehehe.. But satisfied! ^_^

Will share the story soon.

Calo~

Besouro

August 3, 2009

p/s : I hope it will be a totally differents than a kung-fu films ok.. :p hehehe..

Rock Climbing

April 13, 2009

Salam.

Sabtu lepas aku join lagi satu aktiviti dengan kawan-kawan lain dari EBC.

Aktiviti ini pun kali pertama aku buat iaitu rock climbing (sebelum ni cuma wall climbing je). Bertempat di (belakang) Batu Caves, yang ada sama – Mousy, Elf, Careta, Fadinha, Agas dengan lagi dua kawan dari MMU yang memang dari kelab memanjat turut serta. Kelengkapan memanjat pun dibawa dari kelab MMU gak :p hehehe… Salario dan Soldado pun patut datang sekali tapi motor rosak dan mereka ada di Shah Alam, tak boleh datang sebab hujan turun dengan asyiknya di sana.

(more…)

What Is Pagode?

February 14, 2009

Brazilian Night

Salam.

In conjunction of Brazilian Night at Qba Latin Bar, The Westin Kuala Lumpur, and our special guest appearance by Valtinho Anastacio (international Brazilian percussionist), we’ll having a Pagode in the event. For party-latin music-goers,ย  you are invited to the party as well as there might be samba night too! ๐Ÿ˜‰

About Pagode : According to Wikipedia (the free online encyclopedia), Pagode is a Brazilian style of music which originated in the Rio de Janeiro region as a subgenre of Samba. (more…)

Apa Yang Anda Nampak?

February 13, 2009

Salam.

Agak lama jugak lah aku tak kemaskini blog. Dengan beban tugas di pejabat, kemudian dengan EBC Capoeira batizado yang dah dekat, tambah lagi dengan rezeki freelance job yang bertambah-ganda, dan lagi pulak ada beberapa kes dan hal baru-baru ni yang langsung menggenapkan aku sebulan tidur pukul 2-3 pagi. Jadi sempena ‘kembalinya’ aku online ni (walaupun tak tahu bila lagi nak kemaskini), aku nakย anda semua tatap gambar bawah ni dan komen apa yang anda semua nampak? ๐Ÿ˜› kekekekeke..

Calo~

wahlahwey

What Is Batizado?

February 7, 2009

Salam.

According to Wikipedia, Batizado (literally baptism in Portuguese, and borrowed from the religious tradition) is normally an annual event for a Capoeira group in a region or country. The practice of Capoeira Batizados originates from Capoeira Regional, but has been extended to other styles.

(more…)

Cuti Lagi

December 26, 2008

Salam.

Salam bercuti buat semua. haha.. ๐Ÿ˜€ Sekarang aku sedang lepak-lepak di gerai depan rumah sambil buat research untuk logo syarikat yang aku kena cipta ni. Mijie lak demam parak, sampai kena mc hari ni. hahaha.. Aku bercuti lagi, Selasa depan baru masuk dan Rabu pulak kena pindah-pindah barang, kena pindah pejabat ke tempat baru. huhu..

Kelmarin Nakama Studio buat outing sekali lagi pergi One Utama. Pojan, Mijie, Miza dan seorang lagi Iqbal baru nak tengok cerita Bolt sedangkan aku dah tengok sebelum ni. Tapi sebab cerita Bolt best, aku tak ralat pun nak tengok kali kedua. ^_^ Memang seronok lah layan sekali lagi. Puas hati. Lepas ni aku nak beli dvd dia pulak (sejak bila aku rajin beli dvd cerita ni? ๐Ÿ˜› haha..)

Eh, semalam pulak nasib baik sempat aku pergi rumah Soldado sebelum Parabolica balik ke Penang. Aku datang sebab nak bagi Xmas gift je kat mereka. Aku harap mereka suka dengan hadiah tu ๐Ÿ™‚ Malam ni mula semula kelas Capoeira selepas lama ‘berehat’. Dan aku ada firasat yang malam ni mungkin aku kena take-down atau kena babau ramai-ramai ๐Ÿ˜ฎ hahaha… Bersedia lah wahai Kamalkhalid!

Calo~