Posts Tagged ‘Cineleisure’

No Human Allowed

August 13, 2009

Salam.

Haaa… Itu lah tajuk salah satu ayat yang ada pada promosi / kempen filem District 9 yang baru aku pergi sneak preview malam semalam di Cineleisure, e@Curve. Filem hasil Peter Jackson ini kalau diikutkan mula-mula keluar iklan, trailer dan kempen poster apa bagai semua tu pun dah menarik perhatian ramai orang (termasuk aku) untuk menonton dan mengetahui apa kaitan dan ceritanya antara makhluk asing dengan manusia dalam filem ini.

Tetapi selepas lebih kurang sejam setengah tayangan filem ini, aku rasa macam – agak memeningkan kepala dan bosan. Sesiapa yang pernah tengok Cloverfield, mungkin dapat agak lah macam mana gaya penceritaan filem-filem yang ala-ala tu. Dari segi grafik komputer dan efek memang tidak dinafikan agak menarik. Tambahan lagi dengan kesan khas manusia / mahkluk asing yang meletup selepas ditembak memang nampak realistik.

Macam mana pun, District 9 macam sebuah filem tanpa motif, tanpa jalan cerita yang kukuh. Seolah-olah dibayangi corak garapan pembuat / pembikin filem bebas (indie film maker). Tapi aku cukup lah dengan komen aku ni, takde lah niat nak spoil-kan mood sesiapa yang nak tengok filem tu yang mula tayangan hari ini.

Jadi, sesiapa yang nak tengok District 9, sila pergi ke pawagam yang berhampiran anda dan – selamat menonton. Terima kasih Elf untuk special pass tayangan filem ini ^_^ Nanti ada lagi offer lah ekk.. EBC gang lain yang ada semalam Fadinha dengan Salario.

Aku bagi 2 bintang dari 5.

Calo~

Advertisements

Yes Man! No Man!

January 5, 2009

Salam.

Minggu lepas aku sempat buat beberapa aktiviti dalam keadaan demam secara tiba-tiba. (Agaknya overdose sisha di Mali’s Corner Jumaat malam kot. hahaha.. acah je 😛 kekeke..) Nakama Studio outing sekali lagi pergi tengok wayang Yes Man lakonan Jim Carrey di Cineleisure. Memang lawak yang berkualiti lah cerita ni. Dan pendapat aku, tak rugi kalau tengok kali kedua. Pojan yang selalu tidur dalam wayang pun melebih-lebih pulak ketawa dan bercakap dia masa tengok Yes Man 😀 hahaha..

Aktiviti lain pulak pergi kedai jagaan binatang Paws di Subang. Sebab aku cadang nak bela kucing nanti. Dah survey tempat dan harga. Cuma nanti bila dah bersedia, baru aku pilih kucing ^_^ hehehe.. Selain tu, aku ada dua pilihan aktiviti yang sama – sambut harijadi Espelho di Jalan Telawi atau harijadi Piuliu di The Curve. Kebetulan sebelum tu aku keluar dengan Nakama Studio ke Cineleisure, jadi aku berpendapat, dalam keadaan aku demam dan semua urat-urat aku dah kejang, baik aku pergi yang agak takkan memberatkan lagi situasi aku nanti.. 😛 hehehe.. Memang aku tak larat pun. Balik awal jugak.

Selain tu, aku pergi shopping sikit barang rumah, sarapan seperti biasa nasi dagang di Wangsa Maju, dan basuh baju. Haa.. Malam masa mula-mula aku demam tu, berselubung aku dalam selimut menggigil.. 😛 haha.. dah risau dah kalau-kalau aku terkena demam ‘hari tu‘ punya semula. Alhamdulillah bukan. 🙂

Calo~

Bolt! Zoom Zoom!

November 28, 2008

Salam.

Semalam aku pergi tengok wayang lagi – tapi cerita Bolt pulak. hahaha.. 😀 Last minit call dari San lewat petang semalam tanya nak tengok tak di Cathay Cineleisure, Bandar Utama. Thanks to San’s friend for the ticket. Dan aku pergi semalam aku tengok premiere screening. haha.. 😛 Bolt ni cerita pasal seekor anjing yang hidup dengan seorang gadis nama Penny. Sebab Bolt ni dijadikan pelakon dengan Penny, jadi dia anggap apa yang dia buat tu adalah betul – ada kuasa, nak selamatkan Penny dari lelaki bermata hijau, ‘super barklah dan macam-macam lagi. Sampai lah satu hari semasa berlakon, babak Penny kena culik, Bolt pun ingatkan memang Penny betul-betul kena culik.

tiket
Bolt special screening ticket
cineleisure
Cineleisure dan The Curve hujan

Jadi ceritanya bermula disitu, macam mana Bolt mengembara cari Penny jauh dari Hollywood, berjumpa dengan Mittens si kucing betina, Rhino si hamster dan 3 ekor burung merpati yang sengal; dan menyelamatkan Penny 😀 hahaha.. Aku tak nak spoilkan cerita ni sebab baru hari pertama ditayangkan, tapi memang cerita ni sangat menghiburkan. Aku berani bagi  untuk Bolt.

cicakman
Semalam gak special screening untuk Cicakman 2. Boleh tahan gempak gak motor ni. Woo..
onepiece
Figura crossover One Piece dan Dragon Ball. Aku nak! RM70 je. huhu.. Luffy buat Kame Hame Ha, Bezita dan aliran 3 pedang, naga atas Thousand Sunny!

Oh ya, hari ni lak last day untuk dj Hitz.fm bertugas bersama – Rudy dan JJ. huhu.. 😦 Mereka memang gempak tapi mulai Isnin, partner mereka jadi orang lain. Tak tahu lah aku siapa. Bagi aku, mereka memang gempak. Tapi aku harap orang baru ganti mereka nanti akan jadi lagi baik dari sekarang. Apa-apa pun, all the best to you Rudy and JJ of Hitz.fm! 😉 “I got it from my mamak“. hahahahaha..

Dead
Ini di Sunway Pyramid kelmarin. Dari atas escalator aku nampak macam binatang(?) atau pari-pari(?) yang mati terhempas. haha.. Tapi sebenarnya kesan sabun cuci lantai. hehe..

Calo~