Posts Tagged ‘Mali’s Corner’

Yes Man! No Man!

January 5, 2009

Salam.

Minggu lepas aku sempat buat beberapa aktiviti dalam keadaan demam secara tiba-tiba. (Agaknya overdose sisha di Mali’s Corner Jumaat malam kot. hahaha.. acah je 😛 kekeke..) Nakama Studio outing sekali lagi pergi tengok wayang Yes Man lakonan Jim Carrey di Cineleisure. Memang lawak yang berkualiti lah cerita ni. Dan pendapat aku, tak rugi kalau tengok kali kedua. Pojan yang selalu tidur dalam wayang pun melebih-lebih pulak ketawa dan bercakap dia masa tengok Yes Man 😀 hahaha..

Aktiviti lain pulak pergi kedai jagaan binatang Paws di Subang. Sebab aku cadang nak bela kucing nanti. Dah survey tempat dan harga. Cuma nanti bila dah bersedia, baru aku pilih kucing ^_^ hehehe.. Selain tu, aku ada dua pilihan aktiviti yang sama – sambut harijadi Espelho di Jalan Telawi atau harijadi Piuliu di The Curve. Kebetulan sebelum tu aku keluar dengan Nakama Studio ke Cineleisure, jadi aku berpendapat, dalam keadaan aku demam dan semua urat-urat aku dah kejang, baik aku pergi yang agak takkan memberatkan lagi situasi aku nanti.. 😛 hehehe.. Memang aku tak larat pun. Balik awal jugak.

Selain tu, aku pergi shopping sikit barang rumah, sarapan seperti biasa nasi dagang di Wangsa Maju, dan basuh baju. Haa.. Malam masa mula-mula aku demam tu, berselubung aku dalam selimut menggigil.. 😛 haha.. dah risau dah kalau-kalau aku terkena demam ‘hari tu‘ punya semula. Alhamdulillah bukan. 🙂

Calo~

Advertisements

Membebel

December 23, 2008

Salam.

Agak lama gak aku tak membebel di sini 😛 hehehe.. Bukan apa, cuma daripada asyik merapu je, baik share lawak atau fakta sesama kita, bukankah molek begitu tuan hamba? haha.. 😀 Minggu lepas banyak gak aktiviti yang aku terlibat. Contoh macam aku lepak makan di Mali’s Corner sebab dah lama dah tak lepak di sana. Char Kuey Teow saiz besar dengan nasi lemak ayam jadi hidangan aku malam tu. 😛

Selain tu aku pergi lepak tengok IP MAN, cerita tentang pengasas Wing Chun (dan juga sifu kepada Bruce Lee). Gempak gila! Korang memang patut tengok lah cerita ni 😉 Beberapa hari sebelum tu pun aku pergi tengok Transporter 3. Entah apa mimpi, aku tak tengok pun lagi nombor 1 & 2 punya, tiba-tiba je aku layan nombor 3 punya. 😀 haha.. Tapi cerita dia best jugak lah. Puas hati gak dapat tengok. Semua movie kami tengok di One Utama.

Ahad lepas lak aku pergi Amcorp Mall selepas aku dapat maklumat tentang flea market yang jual barang-barang lama dan klasik. Aku pergi dengan Mousy, Careta dan Moleka. Sambil-sambil aku survey barang untuk diri sendiri, aku beli Christmas present untuk beberapa orang 😉 Bulan depan aku nak datang lagi, sebab barang sana terlalu banyak nak difikir beli mana satu 😛 hehehe.. Piring hitam dengan player dia pun ada elok lagi. Jual murah pulak tu. 😮 Jom!~

Calo~