Posts Tagged ‘migraine’

Here He Comes!

December 1, 2009

Salam.

Lama gile aku tak update blog aku nih. huhuhu…. Kesibukan dengan pelbagai kerja di tempat baru menyebabkan aku tiada masa lebih ‘untuk dicuri 5 minit’ update blog :p hehehe.. Keje didahulukan, pencapaian diutamakan (porah!)

Ohye, lagipun sekarang aku sedang kemaskini sedikit demi sedikit laman web aku. InsyaAllah aku nak buat blog sendiri dalam domain aku tu jugak – www.kamalklique.com ^_^ hehehe… Promote beb.., promote….

Baik lah. Sudah beberapa hari aku tidur pukul 3 pagi. Ulser lagi, dapat migraine pulak tu. Mengantuk nih. Silap-silap nanti mental error lak =) hahaha… Harap-harap tak kena lah.

Btw, Disember sudah sampai T_T huhuhuhu…~ Selamat datang wahai Disember.

Calo~

Cefaléia

June 17, 2009

Headaches are one of the most common health complaints people experience. Although headaches can range from irritating to incapacitating, most are not associated with a serious illness. However, the occurrence of a new type of headache requires medical evaluation to determine the cause.

Headaches are usually caused by either muscle tension, vascular problems, or both. Migraines are vascular in origin, and may be preceded by visual disturbances, loss of peripheral vision, and fatigue. Most headaches can be relieved or ameliorated by over-the-counter pain medications.

(more…)