Posts Tagged ‘The Star’

Tak Sangka Yek

December 4, 2009

Salam.

Pagi ini 9.10pagi hari Jumaat, aku berlari-lari anak dari stesen lrt Titiwangsa (di Pekeliling) menuju ke tempat kerja, di Jalan Ipoh (sebelah PWTC). Hujan masih lagi turun mendayu-dayu dari awal pagi tadi (3-4pagi). Malangnya apabila sampai masih tiada orang buka pejabat, aku pula tiada kunci pintu utama.

Aku menunggu di gerai sebelah. Duduk sambil menikmati hidangan nasi lemak 2 bungkus. Tanpa dipesan, Farok, tuan gerai, telah datang menghantar teh tarik aku. Jam sudah 9.40pagi, masih belum lagi ada sesiapa datang membuka pintu utama.

Ketika aku mengelamun depan akhbar The Star yang aku beli tadi, aku terdengar nada dering siulan yang sangat popular. Aku tercari-cari dari mana datangnya bunyi itu.

Nah! Dua meja di hadapan aku ada seorang lelaki India yang sedang melihat telefon bimbitnya. Dia lah yang menggunakan nada dering siulan itu.

Aku tersenyum sambil menyanyikan lagu mengikut nada dering itu:

“Hei! Kami lah penyamun di dalam negeri.. Kami menyamun, merompak dan mencuri…”

1Malaysia ke? :p

Calo~

Advertisements

Through My Window

October 23, 2009

Listen to Through My Window here.

Don’t want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

In the blink of an eye, it’s just another day
Telling me why, I’ll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing

Now there’s me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there’s
More than you and more than me
Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real

I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can’t exist like this anymore

Now there’s me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there’s
More than you and more than me

Now there’s me and you, you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real

p/s: Identiti tentang siapa yang menyanyikan lagu ini dan lain-lain maklumat, masih lagi dirahsiakan. Yang ada hanya sedikit info termasuk 3 gambar ‘kotak-kotak’ (1 contoh di atas lirik ini) dari laman web Everyone Connects. Tetapi Twitter mereka ada ada beritahu hari ini, pada 8 malam nanti rahsia akan terbongkar. Entah. Dari sejam pertama The Star keluarkan berita pasal ini beberapa hari lepas aku sudah tahu (sebab aku rajin baca berita online), sampai sekarang tidak banyak maklumat yang ada walaupun stesen-stesen radio lain sudah rancak pasang lagu ini. Harap-harap bila sudah terbongkar rahsia jangan pula sampai mengecewakan orang lain. Contoh: Rahsia terbongkar dengan ini hanyalah satu kempen promosi satu lagi social networking, atau 1Malaysia? hahaha..~ Mintak simpang jauh-jauh. Ohye, suara vokalis pun sama macam Sam dari Bunkface. hurrrmmm…? Tapi lagu ini amat best! ^_^

New Taxi Fares

July 16, 2009

Salam.

KUALA LUMPUR: New fare prices for cab passengers – RM2 to RM3 for for the first three minutes of the journey followed by ten sen every 150 meters.There will be no extra charges for taxis that carry more than two passengers.

This was revealed by a minister in Prime Minister’s department, Datuk Seri Nazri Aziz.

Aku tak tahu lah yang ini menjadikannya lebih mahal atau menguntungkan kedua-dua belah pihak. Tapi yang aku pasti, macam ni susah lah lagi aku nak naik teksi lepas ni. Sigh~ What say you?

Calo~

Sumber: NST online.

New update from The Star online:

Express bus fares will also go up by 2sen per km, while stage bus fares in Kuala Lumpur will increase by between 25sen and 70sen according to zones.

Schoolbus fares in urban areas to increase from RM21.10 to RM27.43 for the first km and from RM1.55 to RM2.02 for every subsequent km. All the new fares will go into effect Aug 1, Nazri said.

huhuhu.. Kopak lah duit aku lagi nanti… 😦

Calo~